יום רביעי, 23 ביולי 2014

גלידת שמנת וניל ועוגיות ביתית ב-5 דק'

בימים קיציים חמים ולוהטים שכאלה, וגם בימים של התמודדויות קשות,
כדאי להירגע ולהשתחרר עם משהו מתוק וצונן.
ומה יותר טוב מגלידת שמנת ביתית מעולה (וחסכונית!) שאפשר להכין ב-5 דק' בלבד?
לעומת שמנת מהחי, הגלידה הזו נטולת כולסטרול ואפילו מופחתת שומן (15-20% שומן לעומת 38%!)
לגלידה שתי גרסאות: אחת עם קצפת צמחית והשנייה עם קצפת מקרם קוקוס (טעם הקוקוס עדין). לשוחרי הבריאות קצפת קרם הקוקוס בריאה יותר. הגרסה הקלאסית עם השמנת הצמחית היא במרקם גלידתי אוורירי יותר.
ממליצה לכם בחום לנסות פעם כך ופעם כך, אתם תגלו עולמות מופלאים :)
נוצרת גלידה פרווה מדהימה וכולם בטוחים שהיא חלבית.

יש לכם 5 דק'? אז למה אתם מחכים?!

מרכיבים:

250 מ"ל קצפת צמחית

1/2 כוס חלב סויה (או חלב צמחי אחר)

80 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל (חבילה אחת)

7-8 עוגיות אוראו / לוטוס / סנדוויץ' (או כמה שתרצו)


איך מכינים?

בקערת הקצפה עמוקה מקציפים עם מיקסר את הקצפת הצמחית עם חלב הסויה ואבקת האינסטנט פודינג וניל. מתחילים במהירות נמוכה ומגבירים למהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה.
מי שבוחר להשתמש בקרם קוקוס - הכינו קצפת מקרם קוקוס ע"פ המתכון הזה.
מפוררים את העוגיות על הקצפת ומקפלים אותן פנימה בעזרת לקקן.
מעבירים את התערובת לכלי סגור ומאחסנים במקפיא.
כעבור כשעתיים-שלוש יש לכם גלידת שמנת ביתית בטעם וניל והעוגיות שבחרתם (אוראו / לוטוס / סנדוויץ' וכד').
מעבירים לכלי הגשה ומתפנקים :-)

אפשר לזלוג מעל גנאש שוקולד, או לפזר שברי אגוזים/שקדים, שוקולד מגורד, פירות וכל מה שתרצו.
* ניתן להכין עם גלידת הוניל ועוגיות אוריאו עוגה מטריפה ומוצלחת במיוחד שקיבלה תשבוחות מכל מי שטעם אותה, ושוב, כולם היו בטוחים שהיא חלבית אבל היא לא. לחצו כאן למתכון לעוגת אוריאו ומוס שוקולד.
בתמונה למטה: עוגת קרם עוגיות סנדוויץ' שוקולד
גלידה פרווה, גלידה פרווה ביתית מהירה וקלה, גלידת וניל ועוגיות פרווה, גלידת וניל עוגיות, ללא חלב, נטול לקטוז, גלידה טבעונית, גלידת וניל עוגיות טבעונית, גלידה צמחית

7 תגובות:

  1. האם האינסטנט פודינג הכרחי ? יד גלידה על בסיס חלב צמחי בלבד ? וכמה זמן נשמר במקפיא ?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי גיל,
      כן, האינסטנט פודינג הכרחי - הוא תורם ליציבות, למרקם ולטעם.
      גלידה במרקם שמנת חייבת מרכיב שומני, במקרה הזה זו השמנת הצמחית.
      יש גלידות טעימות על בסיס בננות ללא שמנת צמחית, לי אישית אין מתכון כזה.
      לגבי כמה זמן נשמר במקפיא, ע"פ ניסיוני לפחות שבוע אבל סביר שגם יותר.
      שיהיה בתיאבון :)
      נופר

      מחק
  2. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  3. ניתן להשתמש בחלב רגיל?

    השבמחק
  4. עשיתי את הגלידת שמנת וניל ועוגיות אוראו לשבת
    ויצא מוווווושלם תודה רבה 😋

    השבמחק
  5. האם אפשר להחליף את החלב סויה במשהו אחר? מיץ תפוזים אולי או אפילו מים?

    השבמחק
  6. מתכון מושלם אבל איפשר גם לא להקציף ולערבב טוב עם כף???
    מקווה שכן כי נורא בלי לי להכין😋

    השבמחק